lördag 13 juli 2013

Utlägg om upplägg.

Idag är. 

En dag utan måsten men några "borden" ;).

Det är en del reflekterande också. Undrar varför saker sker, sådant som jag inte uppskattar. När föddes dessa ting, och varför var jag inte medveten om dem nog att skapa förändring? Saker som tandvärk. Been there done that, och jag hade inte tänkt mig återuppleva det direkt. Det känns suspekt. Minns jag påpekade för länge sedan att jag tyckte det ilade på detta ställe för tandläkaren, varpå han sa något om tandhals och inte kunde se någonting annat. Well....vadå tandhals?! Jag är skeptisk. Hur som, jag ringde dem igår och kunde inte få någon tid bokad....utan skulle ringa på måndag istället. Väl medveten om att jag har en undersökningstid 22 augusti, men det är då det. Samtidigt får jag hem en räkning från förra tandläkarbesöket, och den stämde mycket dåligt överrens med vad de sa där och då, att den skulle ligga på. Både tandläkare och receptionen sa den skulle ligga på ynka 150:-, och den jag får hem är på 1300:-. Jag tycker inte riktigt det är samma summa. 

SÅ! Dels skapar detta att jag inte alls tänker beställa någon tid på måndag. Har de tagit bort sub:et i kostnaden för min sjukdom hos käftis så ....ja vad? 

Och funderingarna. Är detta för att jag anser mig leva i överflöd på alla områden? Visst kan jag väl betala en sådan räkning, men det är ju hela tiden...är nyss klar med alla saftiga veterinär-räkningar. Jag har aldrig varit ute efter att ha exempelvis pengar till att kunna betala alla oväntade och höga räkningar....nej jag är ute efter att ha pengar utöver. Mer utöver än idag. Det kanske är ett ha-begär och egoistiskt, men må så vara då. 

Äh. 

Tänder- Står för beslut.
Tandbesvär
Långvarit obeslutsamhet. Oförmåga att analysera tankar och beslut.

Kan nog stämma, många tankar, få beslut och i stort sett massor av vimsighet, om än glad sådan. 

Allt har en orsak, vad man förväntar sig och inte. Det finns alltid något nytt att jobba på, med sig själv. 

Jag ska i helgen skapa en budget för kommande månad, något jag inte gjort på flera år trots att jag innan varit så duktig på det i alla mina tidigare år. Men jag har inte haft behov av budget, tycker jag själv och det har varit befriande att strunta i det också, och bara go with the flow :). Nu ska det dock bli en, så jag vaket kan ta de klokaste besluten och så leva därefter. 

Jag ska också se över det där med beslut. Förutom att faktiskt bli klar med sådant jag vill bli klar med men glömmer bort hela tiden i min oorganiserade vardag. 

Bota den tramsiga tandvärken med fokuserade beslut som ger överblick och trygghet i vardagen. Samt med världens äckligaste tandkräm (salt-smak) som säkert är jättebra...men vidrig ;). 

Köket är ett blödande sår. Dags att skapa om det, bubbelgums-rosa är inte grejen längre. Det förefaller att förfalla. Japp! Gör om, gör rätt, för nya tider.

Det känns kul! Nytt och friskt. Jag kommer betala tandläkarräkningen med ett leende på läpparna, jag gör faktiskt alltid så numera, ärligt också! 

Allt är gott. Och från och med idag, mer mer fokus. Budget, listor, översikt. 

I´m gonna make it all green!

Lördagskyssar till alla. 


Inga kommentarer: