torsdag 11 juli 2013

Självförtroende

Godmorgon i stugorna.

Under den tidiga gårdagsmorgonen fick jag återigen uppleva hur människan lider. Hur trasigt det kan vara. Hur dålig självkänsla följer med upp i vuxen ålder. Hur främmande det kan vara att älska sig själv, hylla sig själv. Och jag undrar vad som kan ha hänt i livet för att det ska bli så illa? Men går det att enbart se till erfarenheterna livet gett? Nej, jag tror inte längre det! Jag har själv gått igenom mycket mer än många människor ens gör i under hela sin livstid, det har jag förstått och lärt mig under åren genom att samtala med andra. Jag är en krigare, i positiv bemärkelse, och jag tror många skulle behöva den egenskapen för sin egna skull faktiskt. När jag får lyssna på andra, som igår, så undrar jag verkligen hur de kan tänka så om sig själva? Att de inte har goda egenskaper att räkna upp, att de inte är vackra och sexiga, att de inte är värda att sättas i första rummet, och så vidare...
Jag vill ruska om dem, ropa till dem att börja älska sig själva. Och så många många många de är, de som fungerar på detta vis. Jag önskar jag kunde göra något för att hjälpa, för att de ska kunna känna så som jag gör, men jag håller inte ända ut där...jag har inte tålamod. Jag blir ledsen när jag märker hur många människor det är som lever i denna brist på självkänsla och självförtroende, och jag hoppas att de alla under sin resa genom livet får uppleva det motsatta.

Inte för att jag är tryggast och mest stabil i världen, inte alls, men jag har förstått att jag ändå har en del att vara tacksam för. Detta trots, och knappast tack vare, mina livserfarenheter! 

Jaha, detta var inte alls vad jag tänkt mig skriva om idag men men...!

Vi har bokat en semestervecka nu, i september. Något att se fram emot :-D! 

Ute är det kyligt, jag ska uträtta lite ärenden och sedan tillbringa kvällen i mitt egna sällskap, med thé filt och bok. Eller film. Eller serie, Firefly....fast då ska Luv vara med också. 

Nå. Dagens önskan....börja hylla och älska er själva mer, för vi är alla värda det absolut bästa! 

Puss ;-*

 

Inga kommentarer: