måndag 22 juli 2013

Mina krypin

Haft en underbar dag, även fast den inte blev som jag planerat. Jag har haft äran att umgås med vackra mor idag och vi avslutade det med att äta en festmåltid här i våra salar. Rediga köttbitar minsann, som kontrast till lunchens linsgryta. 

Nu njuter jag stillheten här i mitt egna krypin bland kristaller, skallar, örter och rökelse. Det är dags för mycket fri tid, mycket egen tid, för mig nu. Min kopparfärgade viking lämnar mig för att korsa landsgränsen över till Norge, och söderöver bär det då. Inte riktigt ännu dock, vi har tid att njuta den fulla månens kraft tillsammans och vakna till Frejas dag först. Jag skall förvalta min tid gott och väl, bland annat genom storstädning och om vädret tillåter, insamling av bär och örter. 

Blodssyster är i detta nu på väg hem igen, tillräckligt nära för att inte stanna på något värdshus inför natten, utan de fortsätter ända fram. Ska bli underbart att få lyssna till deras historier denna gång!

Jag skall erkänna att jag å det grövsta ogillar denna min nuvarande plats att förvalta min skrift på. Särskilt nu då den dessutom krånglar och beter sig. Och naturligtvis i vetskapen om en ny oupptäckt magisk plats där ute, som väntar på mig och blir min alldeles egna att skapa i. Där kommer jag låta er ta del av mer, bjuda er längre in i mina magiska salar. Ni som följer mig på min färd genom livet. 

Älskade vackra dimfru, hösthuldra och skuggvarelse. Det är ingen brådska med min egna värld som du väver samman och pyntar, men emedan jag väntar så längtar jag efter den med stor nyfikenhet.

Nu är här dags för rykande kryddigt thé medan trollsångerna ljuder i avlägsna gångar och korridorer till månens ära och för skördens lustfyllda fyllighet. Jag skall försjunka i böcker, ta del av andras historier, lära nytt och reflektera. 

Må gott och njut av sensommarsolens strålar. 

Inga kommentarer: