torsdag 25 juli 2013

Bla bla

Neh,okej...känner kanske inte av de magiska vibbarna så otroligt mycket just nu med denna kopiöst tråkiga blogg (vilket inte är ett tjat utan ett konstaterande). Så det får bero, trots att jag vandrar i det i verkligheten ändå. Idag sätts andra ord på pränt.

Vandrade i skogarna som vanligt igår, denna gång i sällskap med mami, förutom troll och Luv. Lämpligt nog hade jag fått på mig mina jeansshorts vilka är stora som ett skärp...det passade dåligt ihop med alla brännässlesnår vi skulle igenom ;), samt blodsugarna med vingar som var ordentligt alerta just igår. 

Senare lämnade jag och Luv troll hemma och gick ned på stan för att se tivolit osv. Kul när staden lever upp.

Inför eventuell storytelling så sökte jag ett namn för Luv, och som jag redan nämnt på FB så kom det till mig i mina mest groteska feber-stunder en natt för några månader sedan, när jag hade över 40 i temp i alltför många dygn. Jag skrev då ned det eftersom jag tyckte det var bra men när jag vaknade nästa dag och läste lappen förstod jag sannerligen hur sjuk jag var. Nu, efter att ha läst att några tyckte det var okej, rent av fint....så slog jag upp betydelsen. Namnet är Eldvide ochvad eld är vet väl de flesta, vide däremot betyder således: Vide betyder skog. Finns i många förhistoriska ortnamn. Vide var skogsriket där asaguden Vidar härskade.Vide betyder också man. 
Det tyckte jag var lite fint, och passande. Så nu gillar jag det mer :). Ja, han ska väl ha sig ett sagonamn han också, så många omkring mig som redan har ett som de dessutom anammar i vår ibland kyliga verklighet också. Bra där!

Han pekar på sina badshorts, inget annat!


1 kommentar:

Mir sa...

Eldvide var skitfint! Jag älskar sådana berättande namn. ..och det passar honom.