måndag 10 juni 2013

Min helg

 <---Här har jag bott i helgen :-D! 

Åh, vi har verkligen haft en toppenhelg! Så mycket lugn, bara naturens ljud och rytm. Ätit nyttigt av sådant som plockats ur fina Leilas egna odlingar och legat utslängda på gräsmattan och bara njutit. Jag som tycker om att lyssna till andra människors historier har verkligen fått njuta det i helgen också, både Luv och Leila är goda berättare. 
Vi kom hem med massor av underbara presenter också :-D, åh jag som ÄLSKAR presenter haha! En trä-giraff som nästan är lika hög som jag själv, en helt underbar kristallkrona som jag tänkt mig skall få pryda sovrummet där vi aldrig haft något elektriskt ljus tidigare. Men jag skall ändå hitta på lite spännande projekt där inne och en kristallkrona till det kan nog passa ypperligt. En otroligt fin lampett med bärnstensfärgat glas på kupan. Ett par skor till mig :). Ved :-D! Olika bendelar av älg, bland annat en vacker ryggkota som jag ska göra till halsband. Och sedan fick jag plocka örter!! Det är rent ut sagt meditativt att plocka örter, jag älskar det! Så nu har jag massor på tork här hemma, och inte tillräckligt med flätade träfat som jag använder för detta utan har fått spänna spetstyger provisoriskt i sovrummet för att få plats med allt ;-).

Sedan var vi bjudna på middag hos paret Skymningsmåne igårkväll. Så det har minst sagt varit en lyxhelg för oss, både vad gäller mat och umgänge med underbara människor. Linda hade kockat både varmrätt och iskall efterrätt vilka var utsökta båda två. Jag test-hånglade med två av alla katter som bor där och valde en långhårig och en korthårig och skall medge att även min kattallergi har blivit sanslöst mycket bättre! 80% bättre skulle jag vilja säga, och katt och häst har alltid varit de jag blivit sjukast av i hela mitt liv. 

Jag passade också på att pröva några klänningar från Huldrans Garderob när jag ändå var där. Den jag suktat mest efter var alldeles för stor för mig, så jag prövade en annan och faktiskt....det var den jag skulle ha! Den första var mer glassig och extravagant med broderier och alvhuva och inget man springer runt i hur som helst, medan den andra faktiskt går att ha när man vill, anser jag ;). Så denna gröna klänning är strax min och den är mycket finare i verkligheten än på bild tycker jag. Ska försöka få loss den till midsommar då jag ska bevista butiken litte, vore kul att ha den då :).

 Upptäckt ett yngel i mitt lilla akvarie...trodde hon mirakulöst fött ännu fler redan nu, men inser att det minsann är en överlevare. Den har vuxit åtminstone en mindre millimeter och simmar morskt genom öppet vatten. Kul! Däremot verkar hanen inte helt pigg längre så om detta yngel visar sig vara en han så kommer jag döpa det till Oidipus ;).

Önskar er en fin dag där ute, själv bör jag dammsuga och städa, och i övrigt kämpar jag för de sista tusen guldmynten så jag kan köpa mig en femte flytande ö till drakarna. 

PussInga kommentarer: