tisdag 16 april 2013

Sagans verklighet

Godmorgon i stugan alla människobarn och alla vättar och småknytt i skog och mark. 

Äntligen spirar livet i marken igen och inom kort kommer vi omges av ljud, rörelse, färg och doft. 

Inom kort är jag tillbaka i det liv som är rätt för mig. Jag vet att alla älskar sommar och sol, men de flesta drömmer om utebarer under varma sommarkvällar, ligga på stranden och sola och många andra saker som jag inte riktigt vet något om. Jag vill egentligen bara få springa naken genom skogen som en galen vildkvinna, även om just nakenheten blir svår då det räknas som förargelseväckande....Skölja håret i vattenfallet, dyka djupt ned i tjärnen, få barr i håret och dansa med trollsländorna i skymningen. 

I år tänker jag dessutom bevista byn bland alla ögonpar som roterar hejvilt och jag tänker ha min medeltidsklänning på....eller alvkläder...eller andra plagg som inte dykt upp ännu. Vad spelar det för roll egentligen? Jag älskar att väva saga och verklighet så de blir ett och inte går att skilja åt. Så lever jag mitt liv och det är både spännande och njutningsfullt. Desto äldre jag blir, eller snarare desto längre tiden går, desto fler fysiska ting omger jag mig med som tillhör en annan tid eller verklighet än vad vi annars lärt oss att klamra oss fast vid. Mitt sago-bloggande går verkligen hand i hand med min verklighet och ju längre tid som går desto mer sammanflätat blir det, precis som jag vill ha det. För det går att blanda. Det går att leva så. Det finns en väl fungerande stig om man bara kan hålla balansen.

Och med det skall jag idag bege mig ut i solen och njuta ordentligt tillsammans med rödtott och småtroll.

Önskar er en fin dag och peppar alla att våga vara annorlunda och sticka ut även då man inte befinner sig i vimlet i en storstad.

Kisses ;-*  

Inga kommentarer: