torsdag 25 april 2013

Andligt gnäll

Godmorgon trogna läsare <3. Ser att det är en hel vecka sedan jag skrev något här :-o, själv trodde jag faktiskt att det bara gått någon dag ;). 

Idag är en mellandag, en dag utan överfylld agenda. Tvärtom ett oskrivet blad. 

Imorgon däremot har jag möte på förmiddagen där de ska berätta vad de hittar på för kul åt mig ;-) *ironisk*. Jag har kommit på mer än ett förslag på ställen som jag kan tänka mig att vara på, men som sagt...jag tror inte man har något större inflytande där. Vi får se. Min tanke är ju att eftersom jag vet att jag blir sjukare av att göra detta, så vore det ju bra om jag fick tillbringa tiden på ett så kul ställe som det bara går, under tiden. 

På lördag är det desto roligare :). Då är det tjejmässa i Lit, och jag har väl aldrig ens varit i lit så vitt jag vet...och då ska jag hjälpa fina Skymningsmåne med hennes företag Huldrans Garderob. Då ska jag ha på mig mitt senaste inköp från henne, en klänning som är lite medeltid. Funderade på om jag skulle ta med mig och spå, men dels vill jag lägga min energi på att hjälpa henne enbart, och dels är jag benhård på åldersgräns på 18 år när jag spår och så vitt jag vet skulle det då bli många på just denna mässan att säga nej till och det känns inte alls kul. 

Jag har tänkt på det där med att kunna leva på det man gör. Så många det är som drömmer om det. Jag fick en fin topp vad gäller mina smycken men jag håller det aldrig själv. Jag har beställningar som ligger som är redigt gamla vid det här laget...har ett otroligt vackert armband sytt i mocka, med en fyrfläta som mönster och ditsatta kristaller...jag tror det fattas kanske tio stygn i det så är det klart sedan...men gör jag det? Nej. Nu är det inte helt okända människor som beställt av mig denna gång, så jag kan ha en kommunikation med dem...men ändå. Hur som...jag kan inte leva på det jag gör, så som smycken och att spå, därför att jag har inte energi nog till det. Det ÄR viktigt med den "andliga" aspekten i tillverkningen av mina smycken, så om jag har tio beställningar med tidspress....så blir det inte äkta. Inte för mig, och för mig är det viktigt. Att var och ett är en talisman är för mig viktigare än det estetiska utförandet. 

På förra mötet med arbetsförmedlingen och f-kassan bar jag min älskade korpklo runt halsen...jag märkte att det blev lite svårt att koncentrera sig för de andra ;) haha. Men ingen frågade mig om saken? Man glömmer ju bort själv hur man ser ut, så det kan ta lite tid att komma på varför andra människor beter sig lite skumt omkring en ;). 

Jag är i en smärtfri period just nu, lovely! Känner mig mer än redo för varma sommardagar. I skogen har vi sett blåsippor och myrstackarna är fulla av liv. I staden växer krokus och snödroppar. Huden längtar efter lite solbrun färg, och doft, och jag är redigt less på min mörka färg på håret. Av någon anledning blev det att jag började tona håret i guldbrun efter dreadsen. Guld är helt rätt, men brunt är för mörkt. Jag älskar varma färger på håret, glittrande som sol, höstlöv eller vetefälten om somrarna. 

Jag började ju prenumerera på den andliga tidningen Nära. Första numret tyckte jag var superbra, men nu efter tre nummer till så kommer jag inte förlänga prenumerationen. Jag är förmodligen en mer dömande människa än jag alls vill vara, men jag tycker verkligen att det går överstyr. Dels det kopiösa tjatet om änglar...ja för änglar är på nu. Låt oss följa modet. Eh? Och dels dessa andliga anleten med hy brunare än brunt och leenden med galet onaturligt vita tänder...och ja galet onaturliga leenden också. Kom in i vår lilla sekt....kooooomsi komsi! 

Nej tack?! 

Jag vill inte vara med där. Och jag är tillbaka i känslan att jag kan bara inte ta betalt för vad som helst...okej om man spår, eller skapar saker till försäljning, men utöver det funkar det inte för mig. Precis som jag inte klarar av att spå en minderårig. Det bär mig emot för mycket helt enkelt. Det betyder inte att jag dömer alla som sysslar med sådana saker, långt ifrån, men jag har svårt för dessa som plötsligt funnit en helt ny ärkeängel som aldrig funnits förut och sedan går ut med att lära andra att få kontakt med den ängeln inom en timme och det kostar 3000:-! Ja, det stör mig. Och det stör mig att något som alla egentligen har tillgång till kostar pengar, och då menar jag inte nån freaking ängel. 

Jaja hur som, så behöver jag inte gnälla egentligen...jag vill bara göra ett statement då och då att jag inte är med i "det där". För mig handlar det om hur jag väljer att leva mitt liv, inte om företagande. 

Puss!          
 

Inga kommentarer: