söndag 10 februari 2013

Snöglitter och froströk

En skimrande magisk morgon önskar jag er.

Själv möttes jag av min ståtlige följeslagare när jag hämtade vatten nu på morgonen, min vackra kronhjort som faktiskt varit med mig längre än jag trott...om jag bara lyssnat och tagit till mig alla hans försök att påkalla min uppmärksamhet. Jag vet vad han vill att jag skall göra, men jag känner mig inte redo än.

Min vackra skog där jag får bo är fylld av glittrande kristaller och froströk mellan träden. De varelser som går i samma tid och rum som jag har sökt skydd för kylan och längtar även de till våren. Det är förvisso inte alltför långt kvar, men än är det bitigt och på vissa ställen lårhögt av snö. Vi har avsatt en större del av berget i år till gråtassarna och de få brunbjörnar som finns kvar, eftersom människan i sitt oförstånd ökar sin mordlust efter dessa för alltid så jagade själar. De behöver en fristad för att överleva.

Vi jagar också, men vi jagar för att ha mat för dagen. Inte för skojs skull eller för att bestämma hur många varelser som ska få bebo skogarna.

Så. Med vatten hämtat och uppkokat över elden sitter vi nu här med morgonens varma kaffedryck rykandes i stopen och med skenet från elden dansades över våra ansikten. Småtrollen kurar ännu bland plädar och mjuka pälsar innan det är dags att klä dem varmt och lyfta ut dem i Skades gnistrande värld. Idag är ett oskrivet blad som vi kan fylla efter behag, och jag tror det blir sagoberättelser vid härden mot kvällen och en festmåltid därtill. Att sopa golven, damma kandelabrar och vädra salarna kan också vara en syssla god som någon. 

Jag fick lust att skapa igen och har således åstadkommit några smycken gjorda av små benpipor, älghorn och kristaller. Ett halsband bär dessutom en älva-bjällra med en skir och vacker klang. En fröjd för små eteriska öron.

Så är ännu några sidor i min bok fyllda och min vackra svanfjäder-penna får vila åter igen. Jag har tömt mitt stop och dagens äventyr ropar på mig. 

Jag önskar er alla en magisk dag där ute!

Blessed be <3       

Inga kommentarer: