söndag 24 februari 2013

Pyssel

Godmorgon i stugorna. 

Här är klänningen jag sytt av en gammal ful ljusrosa café-gardin. Den är i stort sett klar, det ska bara till hyskor och knappar i sidan av livet. Eftersom det är det fösta jag någonsin sytt så är den oerhört slarvigt gjord, men den duger nog att fara fram i skogarna med. Då jag var in till byn igår för att införskaffa dessa knappar och samtidigt erkände för den mer erfarna damen i boden att jag aldrig sytt förr, så sade hon att det nog skall gå bra bara jag följer mönstret noggrant. Mönster (?) undrade jag i mitt stilla sinne. Okej, det kan vara värt att prova det nästa gång. 

Nå. Det skall såklart ett redigt bälte till denna klänning också, vilket jag skall ge mig i kast med så snart jag funnit fram allt material. Det kommer bestå av svart skinn och ljust mocca. Här är det bälte jag inspireras av och kommer göra något tämligen lika. Det kan mycket väl vara vackra Tathariel som är ägaren så jag får således länka henne för säkerhets skull ----> Tathariel

   Samt ett bältes-spänne jag lagt in beställning på och hoppas det kommer under veckan.

Så, detta är vad jag pysslar med här i våra salar medan jag inväntar våren. Det töar och droppar utanför men det är nog lite tidigt ännu att våga hoppas på de riktiga vårtecknen. 

Vårat förste-troll har insjuknat i smärta dessvärre, och har fått träffa en kloka som fördelade smärtstillande örter till oss att ge i två veckors tid. Det var svårt att fastställa orsak till det onda trots en gedigen undersökning, men det skall icke vara av allvarlig natur åtminstone. Stackars liten troll-tös.

Idag skall här sopas, dammas och vädras. Schasa ut otyget och rena med salvia. 

Önskar er alla en god söndag.

Inga kommentarer: