söndag 17 februari 2013

Mina rum

Godmorgon i stugan.

Här råder ännu mörkret i vrårna och allt är stilla och tyst. Eldens sprakande ger en rofylld känsla medan morgonens första kanna kaffe avnjuts. Vi verkar få en mulen februaridag idag vilket är synd då man och troll skulle till skogs medan jag uträttar ärenden på byn ännu en gång. 

Mycket av allt som borde gjorts igår blev utbytt mot att städa våra salar och skrymslen. Nu är rummen fyllda av ny frisk luft och i stort sett råder ordning bland de flesta ting. En kloka jag hade äran att dela krus med igår (huldresystra mi) påtalade det ordningsamma i att införskaffa två-boksregeln. Vilket innebär att man får läsa max två böcker samtidigt, samt endast ha dessa två framme också. Så jag valde ut två av dem jag läser och ställde således tillbaka åtta stycken böcker i bokhyllan. Det skall skapa en viss ordning är det tänkt.

Jag skall också ta itu med mina två senaste projekt, och detta förhoppningsvis idag. Det ena är att färdigställa ett halsband, och det andra är att sy en..."dräkt"... kallar vi det för så länge. Jag avskyr att sy och har således ingen talang däri, men tanken rotade sig bra och skall därför genomföras trots allt. Jag har absolut inte kommit igång ännu, men i tanken är jag redan på själva dekorationen av denna dräkt, vilket är vad jag tycker är kul och spännande....men måste förstås först skapa grunden vilken skall passa till min kropp samt helst inte vara allt för löjeväckande. Åh, jag är bra på att ta mig vatten över huvudet! Jag kan inte ens grunderna på symaskinen, men here we go!

Önskar er alla en lugn och fin söndag med god mat och energigivande sysslor.    

2 kommentarer:

Anonym sa...

En av de mer imponerande bloggar jag sett. Tack så mycket för att hålla internet elegant för en förändring. Youve fick stil, klass, övermod. Jag menar det. Vänligen håll upp det för utan internet är definitivt saknar intelligens.

Trollkatt sa...

Thank you so much!!! I didnt find this comment until yesterday, but I can tell you it made my day, my night and my week. My chest fills up with warm and lovely light.

Blessed be/ Trollkatt