torsdag 7 februari 2013

Loja dagar

Den sjunde dagen och februari har varit ovanligt mild. Skade blåste kristaller över oss igår och de väldiga tallarnas grenar glittrar majestätiskt utanför vår port. 

I skrivandets stund spetsar jag mina alvöron då årets första vårsång framförs av en tidig tofsvipa och ett makligt solsken letar sig in genom fönstergluggarna. 

Det är sömnigt i berget idag, även det mest energiska väsen verkar lojt och stillsamt. Våra förråd börjar så sakteliga sina och vi är många som längtar efter Moderns frodiga grönska med alla de skatter och gåvor hon bär i sitt sköte varje år. Djupt nere i hennes innersta har det redan börjat spira nytt liv, men än får vi vänta så tålmodigt innan vi kan njuta och skörda.

Själv skall jag svepa in mig i min vargpälskappa, välsignade de grå, och bege mig till marknaden för färsk ingefära att ha till kvällsbrygden. Kvällen i berget kommer bestå av sagoberättande där vi uppkrupna bland pälsar och bolster kan njuta av den goda drycken, doften av brinnande myrra och varandras sällskap.

På återseende.   

Inga kommentarer: