måndag 18 februari 2013

Hejdå februari??

Det är ett snålt tilltaget morgonljus som sipprar in genom våra fönstergluggar denna magiska dag. Än råder lugnet, men dagen är spänningsfylld till brädden med allt från skapande till gåvor och allehanda överraskningar från köksregionen. Vi har mycket att stå i och det tisslas och tasslas förväntansfullt i vrårna. 

Om allt går som planerat så kommer den sena kvällen bestå av sagoberättande om de små Evokerna medan elden skänker mjuk värme till storsalen och vi sitter uppkurade bland pälsar och bolster, jag och min vackre rödtott till man. Här behövs lite extra romantik i slutet av denna ruggiga månad. Lite extra guldkant, lite noga utvalt gott att namsa på, men som passar min så kallade diet. 

Jag längtar efter lövsprickningen, efter nya färska granskott, efter livets växande vibration. Vårfloden som bildar ett vattenfall i miniatyr över bergskammen och som får hjärtat att sjunga i bröstet när jag dansar genom det. Att få lämna hosorna hemma, pälshuvan och....ja varför inte alla plagg!? Naken som småtrollen :).

Finns det någon som inte längtar efter våren nu? 

Inga kommentarer: