måndag 10 december 2012

Godmorgon

Det blev en tidig kväll igår, och en tidig morgon idag, med många timmars god sömn där emellan. Här i mina salar råder tystnaden och lugnet. Här sprids doften av nybakat fyllt av vanilj och mitt krus är fyllt till brädden med rykande hett kaffe. En god start på dagen.

Jag har flera sysslor som bör bli utförda idag, en av dem är att gå ned till byn för att inhandla diverse nyttoting på marknaden. Jag behöver dessutom avlägga en visit i boden för jox och andra läkande preparat, och hoppas att de fått in min nybeställning på samlade läkeörter som inte går att få tag på nu i vinterns frusna mark. 

Det andra är att självmant forcera fram en yttre transformation med intentionen om att skapa något bättre än vad som ÄR. Den här gamla trollkatten har fått traska runt i bergets dolda salar alldeles för länge och börjar nog mer och mer likna dem som bor allra längst in, dock utan deras något mer buttra sinnelag. Än så länge ;). Ja här krävs magi på sin högsta nivå. Jag skulle ju vara flickan i guld när det kristna årsskiftet anländer och möta Skade i hennes gnistrande januari med mitt bländande solhår och glimmande guldtrådar i klänningen. Inte komma farande som en yvig och dammig stäpplöpare...

Imorgon är det så dags! Då ska jag spendera en hel dag hos en av klokorna på Frejas Ö. Då kommer jag fyllas med oknytt och viskningar, älvavingar och skogens sus. För att inte glömma hjärtat jag för alltid kommer bära med mig på mitt ringfinger. Min vackra huldra får sällskap.

Nöp mig på insidan av armen och längtar kanske inte med fullt så stor entusiasm längre :-o...huvva!

Så, sänd mig några mirakel idag som en puff i ryggen att åstadkomma något med puken, stäpplöparen, illbattingen som tagit över mitt yttre och skänk frid till sinnena hos dem som möter mig idag, innan min påbörjade brinn upp och återföds-ceremoni.

Önskar alla en underbar Mån dag. Ut och lek! 

 

 

Inga kommentarer: