söndag 11 november 2012

Trollkatt på Jamtli

<---Här satt jag och hade det supermysigt. De gamla husen var uppvärmda så gott det gick i förväg med hjälp av byggfläktar. Jag och syster letade fram stearinljus och tände oljelamporna samt gjorde tappra försök att få fart i vedspisen, men där skulle det magi till som vi inte kände till. Som tur var kom det andra damer som visste precis hur man skulle göra. 

Näsgården är inte huset där det spökar mest, men vissa saker har dock upplefts där. Jag är kanske inte tillräckligt sensitiv så jag tyckte bara det var tryggt och mysigt och kände mig varmt välkommen. Jag tackade huset för att jag fått vara där och arbeta när kvällen var över. En sådan här sak kan ju alltid hända igen förstås. 

Jag var ensam i "mitt" rum, och i stora salongen satt Lena och berättade historier och sjöng skillingtryck. Riktigt mysigt att höra sången :). Sedan var det världens gulligaste dam som jag tyvärr glömt namnet på, som tog emot besökarna i dörren och hänvisade dem till endera mig eller Lena. 

Jag är jätteglad och stolt över min kväll. Vilken otroligt bra respons jag fick faktiskt. Flera sa att de fick rysningar över hur mitt i prick jag var, och någon sa att alla spådamer hon gått till sagt exakt detsamma som jag sade nu. Så det känns varmt i mitt bröst verkligen.

Sedan kan jag tänka mig att det ibland sitter i ordval, jag kan få till mig ett ord som klingar fel i öronen på besökaren, och hade jag snappat ett annat ord med samma betydelse så hade det fallit mer i god jord. Jag vet inte, men ibland kan jag tro det är så.

Sedan måste jag lära mig själv, om jag ska fortsätta göra detta publikt, att skärma av mig från mina besökare. Som det är nu minns jag alla mina besökare och bär med mig dem som små hjärteeldar i min själ. De har ju kommit till mig för att få några råd på vägen, inte för att binda några slags band vidare i detta livet. Jag tror att det är bra att ha mycket Kärlek att ge, men jag måste ändå lära mig att kunna mötas, och så släppa. 

Om någon av alla er som kom till mig på Jamtlinatten läser min blogg, vill jag ändå få säga att jag är glad för vårat möte, och varenda möte jag hade den kvällen gav också mig otroligt mycket. Så all Kärlek till er, varenda en!

Övrigt så tänkte jag på skillnaden i reklamen för mig och den andra kvinnan som spådde under samma kväll. Jag valde avsiktligt en tråkig reklam för min del, jag tror det stod : Trollkatt ger dig vägledning med hjälp av årshjulet. .... Det låter väl sanslöst kul? Och vägledning till vad? ;)) hahah. Och årshjulet skulle väl kunna vara ett sådant stort lyckohjul som man snurrar tills det stannar på en pigg ;)). Lättsamt spåsätt med andra ord. Nå, den andra kvinnan som verkar gammal i gamet, hade reklam som Möt sierskan och få höra om din framtid. Något mer spännande det då ;). Men så är hon förstås rutinerad och har varit med ett tag och har skinn på näsan. Och vad jag har hört, mycket duktig.

Jag tampas med min moral i det hela. Ska jag tjäna pengar på det här verkligen? Visst jag vet att jag ger något, och JAG vet att jag inte sitter och framför något skådespel. Men jag har själv så många gånger i mitt liv varit hos folk och känt att jaha....500 spänn och du snackar enbart goja, inte ett rätt utan tvärtom kopiöst felaktigt. Att själv utsätta någon annan för en sådan sak....det vore fruktansvärt tycker jag. Samtidigt handlar det om att värdesätta det jag själv gör, jag vet ju det. Men just nu känns 50:- alldeles rätt, för skulle någon tycka att jag är ute på villovägar helt vad gäller dem, så behöver de inte känna att jag skinnat dem åtminstone. Det här är otroligt viktigt för mig, och det finns så många kvacksalvare där ute inom det "andliga". 

Nå. Några tankar och ord kring detta i stort och hur min kväll var. Min kära storasyster var spöke efter en mörderska och arbetade ute i blåsten hela natten där barnen hade spökvandring. 

Sist en känga till det tekniska i min blogg! Varje gång jag skriver får jag varningar om att HTML-koden blivit skadad. Okej? Och när texten blir skadad, vilket skett en gång så kan man lungt säga att den är svårläslig. Jag hoppas det inte blir så nu.

Här måste städas lite då vi får finfrämmande ikväll av vackra paret Skymningsmåne :). Jag får sikta på en städning till 50% om jag inte ska ramla omkull på kuppen, haha. Jao, jag ligger efter här sedan jag låg sjuk. Men men, nya tag och hoppas de inte får en frekvens-sänkning av stökighet och kaos ;)).

Ljus & Kärlek denna regniga söndag! 

 

    

2 kommentarer:

MammaTill2 sa...

Jag tycker att du var jätte duktig på Jamtli :) Och BILLIG, nästa gång tycker jag att du kan ta 100:- !!
Önskar dig en fin söndag <3

Trollkatt sa...

Tack så hemskt mycket <3!! Mmm, jag kan tänka mig att ta 100:- om den jag ska vägleda kastar ut fler saker på duken och vi sitter en längre stund :).