torsdag 23 augusti 2012

Solskensdag

 Photobucket 
Idag vaknade jag av att solen strålade in genom de små gluggarna i berget och fick nattens dagg att glittra i spindelmors nät. Jag gnuggade sömnen ur ögonen och sträckte försiktigt på mig för att se hur allt kändes idag. Bättre :), inte bra, men bättre.


Idag ska jag samla allt tyg som ska till tvätterskorna och och tillsammans med dem skölja, gnugga och sjunga. Jag ska också ta mina tre småtroll och stiga ut utanför dessa salar, för att springa genom urskogarna och låta de små rasa av sig. 

När det kommer en dag då ingenting gör ont, då ska jag gå till den speciella lilla skogsgläntan som småfolket tappert försöker hålla kvar trots människornas oförstånd, och där ber jag om lov att få samla blåbär. I år, precis som de gångna åren. Jag undrar allt som oftast om verkligen ingen känner av de små där? Jag hoppas att bebyggelsen stoppar där den är nu, så de små kan stanna kvar.

Ikväll ska jag bege mig till de varma källorna för att skölja mitt trollhår och för att använda de nyheter som jag fick igår. Vatten är meditativt och sköljer bort allt man samlat på sig sedan förra gången, både av smuts och energimässigt. Trollhår ska man inte tvätta fullt så ofta som vanligt hår, om än hålla det rent och fräscht ändå. 

Idag samlas en större hop häxor i en av grannbyarna och även lilla jag fick ett telegram om mötet och en inbjudan därtill. Dock har jag svarat att jag avstår med tanke på hur denna väderbitna kropp mår, samt att han med det gnistrande röda håret faktiskt är i ro här i salarna just nu. 

Mitt sinne känns ljust. Jag märker att jag sakta men säkert är på väg in i min egna livstakt igen. Jag ser fram emot att samla vinterförråd av allt som skogen har att ge. Jag längtar efter varma tyger och färger i guld och koppar. Dansa barfota bland virvlande höstlöv och vila på vitmossebädd med den stjärnklara natthimlen ovanför. 

Allt bär med sig Kärlek. 

 

Inga kommentarer: